Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Sajtó: hétvégén jelenthetik be Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a korábbi találgatásokkal egybehangzóan részt fog venni az ellenzéki előválasztáson.

Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Mandiner információi szerint ráadásul már most hétvégén, május 9-én be fogják jelenteni a főpolgármester indulását, melyet nem csak az MSZP és a Párbeszéd, hanem az LMP is támogatni fog.

A dátum ráadásul szimbolikus, ugyanis május 9-én született Robert Schuman, hajdani francia külügyminiszter nyilatkozata, amellyel először felvetette az Európai Szén- és Acélközösség ötletét, mely az Európai Unió elődjének tekinthető – és erre a napra esik az Európa-nap is. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Karácsony Gergelyt már régóta várják az elemzők és a választók egyaránt, hogy bejelentse indulását az ellenzéki előválasztáson, ugyanis az egyik legelfogadottabb és legnépszerűbb ellenzéki politikusnak tekinthető.

Indulásával pedig öt fősre bővül a közös miniszterelnök-jelöltségért folytatott verseny, az eddigi indulók: Jakab Péter (Jobbik), Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom).

Mint az Azonnali is megjegyzi, később még jelöltként felmerülhet a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pálinkás József is, aki a nemrégiben megalakult Új Világ Néppárt elnöke.

Pálinkásnak viszont aggályai vannak azzal, hogy a közös ellenzéki választáson induló jelölteknek mindenképpen dönteniük kell, milyen frakcióba ülnek be a megállapodó hat párt közül, független indulásra ugyanis ebben a keretrendszerben nincs lehetőség.

Ezzel pedig az is kiderülne, hogy az LMP akkor nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet, ugyanis már korábban többször kifejtették, hogy amennyiben Karácsony Gergely elindul, őt fogják támogatni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.