Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

91 embert fertőzött meg egy amerikai fodrász munka közben

Az amerikai Missouri állam egyik városában dolgozó fodrász nyolc napon keresztül érezte magán a COVID-19 fertőzés tüneteit, ennek ellenére nem ment el orvoshoz és majdnem száz lakosnak adta át a kórokozót.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az eset rávilágít az Egyesült Államokban nemrég végrehajtott lazításokkal és a koronavírus közösségi terjedésével kapcsolatos problémákra.

A CNN információi szerint a Great Clips szalonban 84 vendég kapta el a betegséget, az ügyfeleken kívül pedig a fodrász hét munkatársa is megfertőződött. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A Springfield-Green Megyei Egészségügyi Osztály hivatalos közleményében a következőket írták:

„Az érintett személyen kívül a kliensek is maszkot viseltek. 84 ügyfél valószínűleg közvetlenül kaphatta el a fertőzést hét alkalmazottal együtt, akik számára osztályunk ingyenes koronavírus-teszteket biztosított. Reméljük, hogy az arcvédők használatának következtében több esetet már nem deríthetünk fel.”

A fodrász identitásáról és egészségi állapotáról nem érkeztek jelentések. Az egészségügyi osztály szóvivője hozzátette, felkeresték a fertőzött egyéneket és elmondták, a fodrász kontaktusainak nyomon követése lehetetlen feladatnak bizonyult, mivel semmilyen előzetes gyanú nem mutatott arra, hogy elkaphatta a koronavírust.

Közben jó hírek érkeztek a távol-keleti országból:

https://liner.hu/kinaban-hosszu-ido-utan-egyetlen-uj-koronavirus-fertozottet-sem-regisztraltak/

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.