Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Továbbra is a gazdag országoknál landol a koronavírus elleni vakcinák jelentős része

A WHO összesítése szerint továbbra is jelentéktelen mennyiségű vakcina jut el a szegényebb országokba, ami egy rugalmasabb egészségügyi rendszer létrehozását teszi szükségessé.

...svg content...Védőruhát viselő temetői dolgozók koronavírus-járványban elhunyt embereket temetnek a Sao Pauló-i Vila Formosa temetőben 2021. március 25-én éjjel. MTI/EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összesítése szerint eddig egymilliárdnál is több koronavírus elleni oltást adtak be világszerte, ennek azonban csupán a 0,3%-a jutott el a szegényebb országokba.

Az Euronews cikke szerint például Braziliában csak a lakosság hat százaléka van eddig beoltva, miközben csak áprilisban százezer ember vesztette életét, és attól tartanak az egészségügyi hatóságok, hogy újabb hullám veheti kezdetét. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A WHO főtitkára, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint ezek az adatok arra mutatnak rá, hogy az eddiginél rugalmasabb egészségügyi rendszerre van szükség, mely a gyógyszereket és orvosi eszközöket megfizethetővé, elérhetővé és egyenlő hozzáférésűvé teszi.

Brazília mellett a szomszédos Peruban is elkezdett terjedni a vírus brazil variánsa, így itt is égető szükség lenne az oltásokra, míg Kubában éppen tetőzik a járvány, egy hét alatt hétezer új fertőzöttet jelentettek, azonban ők már javában dolgoznak saját fejlesztésű vakcinájukon.

Távoli fekete lyuk környékén bizonyították Einstein évszázados gravitációs elméletét

Alapjaiban forradalmasíthatja a fekete lyukak tanulmányozását a felfedezés.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.