Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,965 $

Ritka ragadozót kaptak lencsevégre Magyarországon

Vadkamera által rögzített videón csodálhatjuk meg a hazánkban ritkaságnak számító macskafélét.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Travelo.hu hírportál szúrta ki a Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldalára feltöltött videót, amin az látható, amint az állat április 14-én hajnalban, a szakadó hóesésben mászkál a hegségben.

Magyarországon nagyjából 10-12 hiúz élhet csupán, és mivel éjszakai ragadozóról beszélünk, nagyon ritka, hogy nappal is sikerül lefotózni vagy lefilmezni. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Legutoljára márciusban tűnt fel egy példány a Börzsönyben, és az április közepi hónak köszönhetően derült ki, hogy a börzsönyi hiúz az elmúlt napokban is a hegység magasabb területein maradt, és sikeresen vadászott is, meglehetősen közel a turistautakhoz.

A kárpáti hiúzok Magyarország, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna és a balkáni országok erdőségeiben élnek. A nagy kiterjedésű, sűrű erdőket kedvelik, különösen akkor, ha az erdő sziklás tisztásokat is rejt. Napjainkra Magyarország hiúzállománya katasztrofális mértékben megritkult, de hasonló a helyzet Európa többi országában is.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.