Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,923 $

Nem állt le a tömegpusztító fegyverek beszerzésével Irán

A bajor állami hírszerzés múlt heti jelentésében közölte, hogy Irán 2020-ban is folytatta a tömegpusztító fegyverek beszerzésére tett törekvésekeit.

Kazem Garib Ábádi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséghez akkreditált iráni nagykövet távozik a bécsi Grand Hotelbõl 2021. április 20-án, ahol az iráni atomalku felélesztését célzó többhatalmi egyeztetések zajlanak. A találkozón Irán és a 2015-ös atomalku jelenlegi tagjai, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, valamint Kína képviselõi vesznek részt az Európai Unió elnöklése mellett. Az egyeztetések fõ célja egyrészt az, hogy az Egyesült Államok visszalépjen az atomalkuba, másrészt az, hogy Irán tartsa be a megállapodásban foglaltakat. Az Egyesült Államok delegációja egy külön épületben gyûlt össze, mivel Irán elutasította azt, hogy közvetlenül tárgyaljon az amerikaiakkal. MTI/AP/Lisa Leutner
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az olyan államok mint Irán, Észak-Korea, Szíria és Pakisztán továbbra sem hagy fel az arra irányuló törekvéseivel, hogy bővítse a fegyverarzenálják a tömegpusztító fegyveres gyártásával és folyamatos korszerűsítésével – olvasható a Bajor Alkotmányvédelmi hivatal jelentésében. 

A The Jerusalem Post beszámolója szerint a hírszerzés azt állítja, hogy ezek az országok ennek érdekében a szükséges gyakorlati ismereteket és megfelelő alkatrészeket üzleti kapcsolatok létesítésével próbálnak beszerezni, méghozzá olyan csúcstechnológiával rendelkező országok cégeivel, mint Németország.  Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

A titkosszolgálat 380 oldalas dokumentumában azt írja, hogy Irán kémtevékenységének középpontjában továbbra is Németország, illetve az ellenzéki csoportok belföldi és külföldi megfigyelése áll. 

A jelentés szerint az iráni rezsim legfontosabb közel-keleti szövetségesének, a Hezbollah félkatonai szervezetnek 30 tagja van Bajorországban, Németországban pedig összesen 150. Németország kormánya tavaly betiltotta a Hezbollah tevékenységeit, a szervezetet pedig az Egyesült Államok, Kanada, az Arab Liga, az Egyesült Királyság, Hollandia, Izrael, és számos más ország is terrorszervezetként tartja számon.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.