Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,55 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
59,027 $

Májustól várják az oltott turistákat Cipruson

Május 10-től tárt karokkal várja Ciprus az oltott vagy negatív teszttel rendelkező turistákat, addig azonban szigorú korlátozások vannak érvényben az országban.

Fotó: Dimitris Vetsikas/Pixabay
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Május 10-től feloldják a kötelező karantént a teljesen beoltott vagy negatív koronavírus-teszttel érkező külföldiek számára Cipruson a turizmusért felelős államtitkár bejelentése szerint. 

A 444 az MTI-re hivatkozva írja, hogy Szavvas Peridosz államtitkár kiemelte, hogy a Szputnyik V vakcinával beoltott turistákra is vonatkozik az enyhítés. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Cipruson egyébként pénteken újabb szigorításokat jelentettek be, így április 26. és május 9. között zárva tartanak a fodrászok, az edzőtermek, a színházak, a kávézók és a nem nélkülözhetetlen termékeket árusító üzletek. 

Az emberek május 9-ig csak munkavégzés céljából tartózkodhatnak a szabadban, és aki nem rendelkezik erre feljogosító engedéllyel, az naponta legfeljebb egyetlen alkalommal hagyhatja el az otthonát. 

Az egymilliós lélekszámú Cipruson a koronavírus-járvány kitörése óta 62.349 fertőzést regisztráltak és 298-an vesztették életüket a megbetegedés következtében.