Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

A környezetre káros és jogsértő tevékenysége miatt arra kérték a Nestlét, hagyjon fel a forrásvizek kinyerésével

A szárazság és az erőforrások kimerülése miatt arra kérték a kaliforniai hatóságok a világ legnagyobb palackozott vizeket forgalmazó cégét, hogy hagyjanak fel a jogsértő víznyeréssel.

Fotó: Mali Maeder/Pexels
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A kaliforniai hatóságok pénteken arra kérték a Nestlét, hogy hagyjanak fel a San Bernardino-erdőben található természetes forrásból származó víz engedély nélküli kinyerésére, miután a vizsgálatok többszörös jogsértéseket és az erőforrások kimerülését tártak fel. 

A Nestlét azután szólították fel erre, hogy az állam a súlyosbodó aszály miatt a vízkészletek megőrzésére irányiló fokozott erőfeszítésekről döntött.  Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

A kaliforniai hatóságok ezzel a számos jogi panaszra és a Nestlé ellen 2015-ben indult online petícióra reagáltak, melyek az ivóvízellátás akadozására és hiányára, valamint a cég által az erőforrásokra gyakorolt környezeti hatásokra próbálták felhívni a döntéshozók figyelmét. 

A világ legnagyobb palackozott víz-forgalmazó cégének, a Nestlének 20 napja van arra, hogy válaszoljon a kaliforniai vízügyi testület által megalkotott tervezetre, amellyel a vállalat kénytelen lenne elhagyni a területet – írja a Reuters

Ha a határozatot elfogadják, a vállalatot többek között arra kérhetik a hatóságok, hogy az 1914 előtt vízügyi jogainak megfelelő mértékben korlátozza a felszíni forrásokból való víznyerést és minden évben jelentést nyújtson be a tevékenységéről. 

A hét elején Gavin Newsom kaliforniai kormányzó vészhelyzetet hirdetett két megyében az aszály és szárazság mértéke miatt, és az állami szerveket azonnal fellépésre szólította fel ennek kezelése érdekében.

18 millió euróért vásárolhatja meg Mbappé Sergio Ramos madridi házát

Egyre több információ lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a francia sztárjátékos a következő szezontól már a Real Madridot erősíti.