Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Jogi védelmet kapnak az olimpián politikai üzenetet közvetítő atléták

Azok a sportolók, akik politikai vagy társadalmi tiltakozást követnek el a tokiói Olimpián, jogi védelmet kapnak, közölte egy német szakszervezeti és aktivistacsoport.

A japán Oszaka Naomi az ukrán Marta Kosztyuk elleni mérkőzés előtt az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének harmadik fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 4-én. Oszaka maszkján a 2020. február 23-án egy volt rendőr által tolvajnak nézett és meggyilkolt Ahmaud Arbery neve olvasható.
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tegnap erősítette meg, hogy régóta életben lévő, „demonstrációs, illetve politikai, vallási és rasszpropagandát” tiltó intézkedésük Tokióban is érvényben lesz. Ez azt jelenti, hogy például a térdelést is büntetheti a NOB, hogy mivel, azt a játékok előtt tárgyalják meg, írja az ESPN.

Brendan Schwab, a Világ Sportolóinak Szövetsége nevű német szakszervezet ügyvezetője erre úgy reagált: „Pontosan erre számítottunk. Az olimpiai mozgalom nem érti jobban a saját történelmét, mint a sportolók” – majd hozzátette: „Bármely sportoló, akit a tokiói Olimpián megbüntetnek, teljes támogatásunkat élvezi.” Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Schwab elmondta, hogy az etnikai kisebbségekbe tartozó atlétákat is jobban védené a diszkriminációtól, amennyiben szabadon fejezhetnék ki magukat. Szerinte a bizottság hibázott, amikor egy kifejezés helyszínét szabta ki a büntetés feltételéül, annak tartalma helyett.

A szabály megsértéséért három szinten lehet büntetést kapni: a NOB-tól, az adott sport irányító szövetségétől és az adott ország olimpiai bizottságától. A két legnagyobb olimpiai szervezet vezetője – az Atlétikai Világszövetség elnöke Sebastian Coe és a FIFA elnöke, Gianni Infantino – már jelezték, hogy nem fognak ilyen okból senkire sem kiszabni szankciókat.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.