Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Ígéretes GDP-jóslattal állt elő a Takarékbank

A koronavírus-járvány következtében a magyar nemzetgazdaság is súlyos károkat szenvedett el, ám a Takarékbank jóslatai szerint könnyedén felállhatunk a padlóról.

Takarékbank fiók a 32-36-os számú panelházban a XX. kerületi Kossuth Lajos utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Idén erőteljesen, 6,6 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP), a harmadik negyedévben a GDP már elérheti a járvány előtti szintet – ismertette a legfrissebb előrejelzést Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője online sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A pénzintézet elemzői előző, januári prognózisukban még 6,8 százalékos növekedést vártak. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Suppan Gergely kifejtette: az ipar és az építőipar lesz a két húzóerő, ezek az ágazatok 4 százalékponttal húzzák fel az idei GDP-t, a többi ágazat teljesítménye még nem éri el a járvány előtti szintet. Az elemző szerint az ipar 16,4 százalékkal, az építőipar 13,0 százalékkal bővülhet 2021-ben.

Az infláció az idén átlagosan 3,9-4 százalék lehet a Takarékbank elemzési központjának legfrissebb előrejelzése szerint a tavalyi 3,3 százalék után.

Forrás: MTI

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.