Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,135 $

COVID-oltás: internetes foglalási rendszert tesztel a kormány, 70 ezren kapnak SMS-t

Kiderült ugyanis, hogy az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internet alapú foglalási rendszert.

Fotó: Bakos Ilona háziorvos beoltja egyik páciensét a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával miskolci rendelőjében 2021. április 20-án. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatjuk az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt.

Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára. Soron kívül Négy csecsemőt találtak egy fagyasztóban, mégsem emelnek vádat az anya ellen

Őszig maradhat Magyarországon a veszélyhelyzet a koronavírus elleni védekezés miatt

Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontoljuk az általános kiterjesztését a regisztráltakra. Minden más, a témában megjelent hír álhír. Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján tájékoztatást adunk a részletekről – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.