Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

A Premier League elítéli, a csapatkapitányok megbeszélik a Szuperliga ötletét

A Premier League 14 csapata a liga közleménye szerint vehemensen elítéli a hat élcsapat részvételét a Szuperligában, mindeközben a Liverpoolból Jordan Henderson megbeszélést hívott össze a bajnokság csapatkapitányaival.

Jordan Henderson, az FC Liverpool (b) és Danny Rose, a Tottenham Hotspur játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2019. június 1-jén. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

  • 12 európai topcsapat a hétvégén jelentette be, hogy Európai Szuperliga néven új bajnokságot indítanak augusztustól.
  • A terv heves ellenérzéseket váltott ki a futballközösségből, sorra szólaltak fel ellene a különböző szereplők, míg a FIFA és az UEFA szankciókkal fenyeget.

A hétvégén kipattant Szuperliga-botrány nem csak az UEFA és a FIFA számára lehet kínos, a nemzeti bajnokságok is rosszul jönnének ki belőle az eddig megszólaló focisták, vezetők és szövetségek szerint.

Az angol bajnokságból például hat csapat van ott az új sorozatot alapító 12 között, így a Premier League vezetőségének is sürgős lenne megoldást találnia a helyzetre. Össze is hívtak egy meetinget a többi 14 csapat és a szövetség képviselőivel.

A Sky Sports közölte le először a liga által az ezután a találkozó után kiadott közleményben, melyben azt írják, a résztvevők „egyöntetűen és vehemensen ellenzik” a Szuperligát és jelzik, minden lehetséges eszközzel igyekeznek megállítani azt, azonban konkrét lépésekről nincs szó.

Mindeközben a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson az Athletic információi szerint megbeszélést hívott össze a PL többi csapatának kapitányával a helyzetről, míg a Manchester United játékosa, Marcus Rashford a szakadár csapatok közül egyik elsőként Twitteren tett közzé egy közleménynek is beillő képet, melyen az áll: „A foci semmi szurkolók nélkül.”

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

100 ember letartóztatásával végződött egy palesztin-párti tüntetés Bostonban

Mintegy 100 személyt vettek őrizetbe a hatóságok egy palesztinbarát tüntetésen egy bostoni egyetemen, miközben a gázai konfliktus elleni tiltakozások egyre intenzívebbé válnak az amerikai egyetemeken.