Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Őszinte levélben kritizálták a szurkolók az Arsenal tulajdonosát

Erős levelet fogalmaztak meg az Arsenal szurkolói a Szuperliga ötletével kapcsolatban, melyben egyúttal Stan Kroenke klubtulajdonost is kritizálták.

London, 2021. április 18. Alexandre Lacazette, az Arsenal játékosa az elsõ osztályú angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában játszott Fulham elleni mérkõzésen Londonban 2021. április 18-án. MTI/EPA POOL/Facundo Arrizabalaga
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Stan Kroenke, az Arsenal tulajdonosa kijelentette, örömmel fogják meglovagolni a Szuperligával kapcsolatos felháborodást, amelyből szerinte hosszabb távon így is pluszosan fog kijönni a klub – adta hírül a Tribunal Football

Az Arsenal többségi tulajdonosai, a Kroenke Sports and Entertainment (KSE) meg vannak arról győződve, hogy mivel a Szuperliga révén plusz pénzforrásokhoz jutnak és globálisan is ki tudják terjeszteni a klub brandjét, ezért a jelenlegi negatív PR meg fogja érni nekik hosszabb távon Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A Szuperliga bejelentésére reagálva az Arsenal szurkolói tábora egy közleményt adott ki, melyben mélységesen elítélik az elitbajnokság ötletét és felháborodásukat fejezték ki, hogy Kroenke is belevitte a klubot ebbe a helyzetbe:

„Ez az eset mindennek a halála, amiről a futballnak szólnia kellene. A szurkolók sport- és versenyképességi alapon szeretnék látni, hogy az Arsenal különböző tornákon részt vesz. Nem meglepő módon ez mindenféle párbeszéd és konzultáció nélkül történt, folytatva ezzel a hallgatást, amit Kroenke tanúsított az Arsenal szurkolói felé az első naptól kezdve”

A Szuperligában résztvevő egyik angol klub igazgatótanácsi tagja a Sky Sportsnak korábban őszintén vallott a kialakult helyzetről:

„Ez nem egy polgárháború, ez egy atomháború. Őszintén szólva a tulajdonosokat nem érdekli a negatív PR, mondhatni számítottak rá. A céljuk a profitmaximalizálás, a játék számukra másodlagos”

A pénz, amely a Szuperliga összefüggésében a klubtulajdonosok kezébe kerül, kétséget kizáróan vonzó, ugyanis arról hallani, hogy csak a részvételért 350 millió fontot kapnak az egyes klubok. Erre korábban is hivatkoztak valamennyien, hogy a járvány miatt visszaesések ellensúlyozására ez egy remek lehetőség.