Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Akár 19 ezerrel több koronavírus-halott is lehet Olaszországban

Az olasz hatóságok eddig összesen 32 ezer elhunytat azonosítottak, akik bizonyítottan a COVID-19 járvány miatt vesztették életüket, a halottak valós száma azonban jóval magasabb lehet.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Instituto Nazionale della Prvidenza Sociale (INPS) az egyik legnagyobb szociális biztonságért és jólétért felelős intézmény Olaszországban. Nemrég egy olyan kutatást folytattak, amelyben kiderítették, az áldozatokról érkező adatok teljesen megbízhatatlanok.

Összesen 156 429 ember halt meg márciusban és áprilisban Olaszországban, ami a 2015-2019 közötti átlagos halálesetekhez viszonyítva 46 909-cel több, viszont közülük csupán 27 398 áldozat köthető bizonyítottan a koronavírushoz. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Az INPS szerint mindez azt jelenti, hogy 18 971-gyel több elhalálozás történt egy normális évhez képest, ebből pedig 18 412 esetet az északi régiókból jelentettek.

„Ha a tényeket nézzük, akkor látjuk, hogy az elhunytak száma ebben az időszakban minden éven stabil értékeket mutatott, így az elmúlt két hónapban tapasztalt növekmény legnagyobb valószínűséggel a koronavírus-járvány következtében történt.”

állítja az INPS.

Az intézet szakemberei hozzátették, közvetetten azok is beleszámítódnak ebbe a tragikus adathalmazba, akik a pandémia miatt túlterhelt kórházakban nem kaptak kellő orvosi ellátást, ezért sajnos az életükkel fizettek.

Péntekig Olaszországban 32 486-an hunytak el a koronavírus komplikációiba, ebből 26 715-en Európa legérzékenyebben érintett régiójában, Lombardiában lelték halálukat.

A tengerentúlon is beköszöntött a gazdasági válság:

https://liner.hu/egyesult-allamok-kozel-39-millio-ember-veszitette-el-az-allasat/

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.