Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,68 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
64,007 $

Új értelmet nyer a “vakcinaturizmus” a Maldív-szigeteken

Arra készül a Maldív-szigetek kormánya, hogy a teljes lakosság beoltása után beindítják a programot, melynek keretében az országba látogató turistáknak felajánlanák a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát.

Fotó: Asad Photo Maldives/Pexels
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Maldív Köztársaság az első országok közé tartozott, amely ismét megnyitotta kapuit a turisták előtt, és most olyan húzásra készülnek, ami miatt új értelmet nyerhet a “vakcinaturizmus” kifejezés. 

Az Indiai-óceánon fekvő szigetország kormánya bejelentette, hogy azt tervezi, érkezésükkor beoltja a turistákat a koronavírus elleni védőoltással, hogy még több látogatót csábítsanak magukhoz nyaralni. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Dr. Abdulla Mausoom, az ország turizmusért felelős minisztere megerősítette, hogy dolgoznak az úgynevezett “3V turizmus” kifejlesztésén, ami lehetővé tenné az utazók számára a látogatást, az oltakozást és a vakációt (vagyis Visit, Vaccinate and Vacation, azaz 3V). 

A CNN tudósítása szerint a Maldív-szigetek a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisával készülnének a turisták számára, ami azt jelenti, hogy a látogatóknak több hétig az országban kell maradniuk. 

A miniszter azt reméli, hogy a program segítene fellendíteni a turizmust – a világjárvány előtt évente átlagosan 1.7 millió látogató érkezett a szigetekre. Korai lenne azonban máris hotelt, repülőt foglalnunk – a 3V program egészen addig nem kezdődik meg, amíg az ország teljes lakosságát, 550 ezer főt be nem oltanak. 

A Maldív-szigetek állampolgárainak eddig 53 százaléka megkapta már legalább a védőoltás első dózisát – a turizmusban dolgozóknak 90 százalékával együtt.