Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Etikai állásfoglalást kért Kásler főtanácsadója Zacher Gábor korábbi kijelentései miatt

Kollár Lajos a szaktárca e-mail címéről küldött üzenetében 63 szakmai tagozat vezetőjétől kérte, ítéljék meg, etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európa rádiónak adott interjújában mondott.

Debrecen, 2013. november 29. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház Klinikai Toxikológiai Osztály osztályvezető főorvosa Debrecenben 2013. november 29-én. Ezen a napon a designer drogokról tartott előadást Zacher Gábor a Debreceni Ítélőtáblán, A kábítószerek elleni küzdelem címmel tartott regionális szakmai konferencián. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 24.hu tudósítása szerint a tanácsadó testület elnökének kérése azért is szokatlan, mert az általa megszólított szakmai tagozatoknak nincsen jogosítványa, valamint feladata ilyen ügyben eljárni.

Kollár Lajos nem a kormánytól független Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságához fordult, hanem a tárca testületi tagjaira próbált nyomást gyakorolni. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A szakmai tagozat vezetője elutasította a kérést, mondván nem az ő feladatuk etikai ügyekkel kapcsolatban eljárni.

Zacher válaszként csupán annyit mondott, van tudomása a levélről, de nincs komolyabb mondanivalója az ügyről.

A hatvani kórház toxikológusa a Szabad Rádió Szelfi című podcastjében arról beszélt, hogy már nem számolja, hány embert tesznek naponta lélegeztetőgépre a koronavírus miatt, mint ahogyan senkinek sem ígéri, hogy meggyógyítja, csak azt, hogy mindent megtesz érte.

Zacher többek között azt is elmondta, a betegek gyakran megkérdezik, ugye nem fognak meghalni, és van, akinek valóban ez az utolsó mondata, míg azt is elárulta, hogy megesett, döntenie kellett, ki maradjon életben.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.