Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,32 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,262 $

Kiderült, hogy egyes idős nyugdíjasok miért nem akarják az oltást, hiába van regisztrációjuk

Egyes nyugdíjasok még mindig nem vették fel az oltásukat, hiába van regisztrációjuk, őket most a háziorvosok próbálják meggyőzni.

Fotó: MTI/Komka Péter
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Már bőven 4 millió felett van az oltásra regisztráltak száma Magyarországon, ami a jobb hírek közé tartozik. Sőt, több mint 1,3 millióan vannak, akik már a második oltásukat is felvehették és a lehető legnagyobb védelemben érezhetik magukat.

Szintén jó hír, hogy az eddig regisztrált idősek 90%-a is megkapta az oltását, de még mindig vannak olyan nyugdíjasok, akik a regisztrációjuk ellenére nem élnek az oltás lehetőségével. Gulyás Gergely a kormányinfó alatt erre is kitért, és elmondta, valóban vannak olyan idősek, akik ennek ellenére nem oltatják be magukat. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

„Olyan vannak, akik regisztráltak, de ők maguk az oltást nem akarták.” – mondta Gulyás. Több mint 1,5 millióan regisztráltak a 60 év felettiek közül, és már 1,4 millió felett van a beoltottak száma. Akiket nem oltottak be, azokat a háziorvosok próbálják rábeszélni, illetve rábeszélni az oltásra.

A magyar vendéglátósoknak sem lehet kötelező az oltás felvétele

Sok esetben a gyermekek regisztráltak, és a szülők mégsem akarják magukat beoltatni. A kormány is arra biztatja az embereket, hogy ne ijedjenek meg az oltással kapcsolatos rémhírektől, ezek valótlan állítások. „Csekély mellékhatása lehet az oltásnak, viszont védettséget biztosít. A betegségbe pedig bele lehet halni.”