Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Az elhunytak egynegyede nem koronavírusban, hanem koronavírussal halt meg

A legújabb statisztikák alapján a regisztrált halottak közel egynegyede nem közvetlenül a covid-fertőzés miatt vesztette életét.

Budapest, 2021. április 9. Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) legfrissebb adatai szerint a koronavírusos áldozatok 23 százaléka coviddal, nem pedig covidban hunyt el – olvasható a The Telegraph hírportál hasábjain.

Mint ahogyan a világ legtöbb országában, úgy az Egyesült Királyságban is azokat az embereket veszik nyilvántartásba koronavírus-halottként, akiknél pozitív eredménnyel zárult a covid-tesztelés a halál beállta után.

Az átlagos napi halálozási adatok így áprilisban 28-ra módosultak a kormány hivatalos közleményeivel szemben, amelyekben 60 koronavírus-halottról számoltak be a döntéshozók és az egészségügyi hatóságok.

Mindezek alapján látható, hogy torz kép alakult ki a járványról, és bár egészen biztos, hogy a Covid19 szövődményei súlyosabbak, mint bármelyik más koronavírusos megbetegedésé, azonban korántsem annyira végzetes a helyzet, mint amit a hivatalos adatokból láthattunk.

Az Oxfordi Egyetem számításai szerint a kórházi ellátásra szoruló covid-páciensek aránya is jóval kevesebb, becsléseik alapján a kormányadatok mindössze 50 százaléka reális.

Boris Johnson miniszterelnök a pozitív statisztikák ellenére figyelmeztetett, az országos zárlat feloldását továbbra is óvatosan fogják elvégezni, fő céljuk pedig az lesz, hogy átoltsák a teljes lakosságot, máskülönben újból berobbanhat a járvány a szigetországban.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.