Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Csökkkent a Tesco forgalma a koronavírus-járvány kitörése óta

A brit kiskereskedelmi hálózat közép-európai részlege is megszenvedte a covid-járvány negatív gazdasági hatásait.

Tököl, 2020. március 27. A Tesco áruházlánc kivilágított név céglogója a tököli áruház homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Londoni Értéktőzsdén közzétett, 132 oldalas előzetes beszámoló szerint a csoportszintű étékesítés a 2019-2020-ban mért 49,9 milliárd fontról 7 százalékkal 53,4 milliárd fontra (22 300 milliárd forintra) emelkedett, az adózás előtti csoportszintű eredmény azonban 19,7 százalékkal 825 millió fontra csökkent.

A szerdai eredményjelentés szerint a Tesco közép-európai hálózatának külön mért, éves csoportszintű működési eredménye folyó árfolyamon, kivételes tételek nélkül kalkulálva 29,5 százalékkal 124 millió fontra esett az elmúlt pénzügyi évben. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A beszámoló szerint a Magyarországon tavaly bevezetett kiskereskedelmi adó 25 millió fontnak megfelelő tétellel terhelte a Tesco elszámolt térségi eredményét.

Magyarországon a Tesco a szerdai londoni beszámoló szerint 545,41 milliárd forint – 396,40 forint/font egész éves átlagos árfolyammal számolva 1,376 milliárd fontnak megfelelő – bevételt ért el.

Változatlan árfolyamon számolva a közép-európai térségben 0,6 százalékkal 3,9 milliárd fontra csökkent az értékesítés éves összevetésben. A Tesco szerint a visszaesés okai között szerepelt, hogy a fogyasztókat a közép-európai országokban a koronavírus-járvány miatt a helyi, lakóhelyükhöz közeli boltok felkeresésére biztatták a hatóságok, és az élelmiszeren kívül általános áruválasztékot érintő korlátozások miatt is csökkent a nagy Tesco-áruházak látogatottsága.

A Tesco a térség országai közül a mostani, 2021-2022-es pénzügyi évtől Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában van jelen, miután lengyelországi érdekeltségét eladta.

A cég tavaly nyáron jelentette be, hogy a dániai központú, Lengyelországban már jelenlévő Salling Group A/S kiskereskedelmi hálózatnak adja el 301 lengyelországi boltját az érdekeltséghez kapcsolódó elosztó központokkal és a helyi igazgatósági irodával együtt.

A 181 millió euró értékű készpénzes tranzakció idén márciusban zárult. Sir Dave Lewis, a Tesco akkori vezérigazgatója – aki  szeptemberben távozott a cég éléről – az ügylet tavaly júniusi bejelentéséhez fűzött nyilatkozatában közölte: a Tesco jelentős előrelépést ért el közép-európai üzlethálózatában, de Lengyelországban folyamatos piaci kihívásokkal kellett szembenéznie.

Lewis szerint a lengyel üzletág eladása lehetővé teszi, hogy a Tesco a magyarországi, csehországi és szlovákiai üzleti tevékenységére összpontosítsa figyelmét, annál is inkább, mivel a cégnek ezekben az országokban erősebb a piaci pozíciója és jók a növekedési kilátásai.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.