Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Véletlenül Sinopharmra AstraZenecát kapott egy idős házaspár

Egy idős házaspár kapott két különböző oltóanyagból egy-egy dózist, elmondásuk szerint lázon kívül nincs nagyobb bajuk.

Oltáshoz előkészített, az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával töltött fecskendők a Soproni Gyógyközpont oltópontján 2021. április 13-án. MTI/Filep István
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az mfor.hu számolt be arról, hogy egy névtelenséget kérő házaspár két tagja az első körben a Sinopharm, a második körben véletlenül az AstraZeneca vakcináját kapta meg a közelmúltban.

A lapnak az esetről író idős pedagógushölgy arról beszélt, kicsit magukat is hibáztatják, amiért nem kérdeztek rá előre, hogy milyen vakcinát fognak kapni, illetve, hogy nem néztek rá az ampullákra.

A háziorvos utólag jelezte nekik a cserét és május 6-ára behívta őket ellenanyag-vizsgálatra, ezen felül azonban nem érdeklődtek a hogylétük felől. A hölgy elmondása szerint férjének belázasodásán túl nem tapasztaltak semmit.

Dobson Szabolcs gyógyszerész mindeközben nyilvános Facebook-bejegyzésében írt arról, hogy a Sinopharm már végez teszteket arról, milyen hatásai vannak, amennyiben valakinek egy-egy dózis Sinopharm és Pfizer vakcinát adnak be, illetve, hogy hazánkban is folyik a kínai vakcina beadását követő ellenanyagteszteket.