Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Felére csökkenti az AstraZeneca a vakcinák szállításait

Habár hivatalosan még csak átmenetileg csökkentett a disztribúció mértékén a svéd-brit vakcinagyártó, a közeljövőben lehetséges, hogy csorbát szenvedhet az ellátás.

Fotó: Mosonmagyaróvár, 2021. március 25. Oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját az asszisztens a mosonmagyaróvári háziorvosi rendelő oltópontján 2021. március 25-én. MTI/Krizsán Csaba
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Index hírportál információi szerint 2,6 millió dózis helyett mindössze 1,3 millió adagot indít útjának az EU-tagországok, illetve Izland és Norvégia felé a gyártó.

A döntésről az AstraZeneca tájékoztatta az Európai Bizottságot, valamint az érintett országokat is. Állításuk szerint a határozat nem befolyásolja az ígéretet, hogy 2021 második negyedévében 70 millió dózist szállítanak le a megrendelőknek. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A brit-svéd biotechnológiai cég lényegében nullára csökkentette a héten kiküldött vakcinák mennyiségét, és valószínűleg ez fog történni jövő héten és utána is.

Az AstraZeneca könnyen lehet, hogy ugyanazt a dózis vakcinát adta el több megrendelőjének is. Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön arról beszélt, hogy néhány cég, legfőképpen az AstraZeneca kudarcot vallott a szállításokban.

Az embernek az az érzése támad – és az isten szerelmére, remélem, tévedek –, hogy ezeket a dózisokat kétszer vagy háromszor is eladták már mondta a kormányfő.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.