Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Közel járhat a tehetséges középhátvéd leigazolásához a Liverpool

A brit sajtó értesülései szerint a Liverpool nagyon közel áll ahhoz, hogy leigazolja a RB Leipzig fiatal francia középhátvédjét, Ibrahima Konatét.

Budapest, 2021. március 10. Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkőzés kezdete előtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A Daily Express értesülései szerint a Liverpool rendkívül előrehaladott tárgyalásokat folytat Ibrahima Konaté leigazolásáról, miután a lap beszámolója szerint kiderült, hogy sokkal alacsonyabb a francia kivásárlási záradéka, mint azt korábban gondolták.

A lapértesülések szerint a Liverpool Konatéban látja az idén kifejezetten súlyossá vált középhátvéd-probléma megoldását, Jürgen Klopp csapatának védelmét ugyanis brutális sérüléshullám érte az idei szezon során. Virgil Van DIjk, Joel Matip és Joe Gomez is hosszabb távra dőlt ki a szezon során, nagy problémákat okozva ezzel a védelemben. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Pénteken arról számoltak be a sajtó különböző szegmenseiben, hogy a Liverpool a személyes feltételekben már megállapodott a 21 éves francia védővel, akit Van Dijk ideális partnerének látnak, amint a holland visszatér a közel egyéves sérüléséből.

A problémát csak az okozhatja, hogy ha minden védő egészséges, akkor már 6 középhátvéd áll Klopp rendelkezésére és arra érkezne rá továbbá Konaté. A Liverpool azonban ragaszkodik a fiatal francia megszerzéséhez, akivel hosszabb távon számolhatnak.

Ráadásul úgy tudni, hogy Konaté kivásárlási ára 32 millió euró környékén lehet ellentétben a korábbi információkkal, amelyek 40 millió eurós záradékról számoltak be. Ezt a Liverpool örömmel kifizetné a Bild újságírója, Christian Falk tudomása szerint:

„Végső soron nem lesz annyira drága üzlet. Mivel csendben bonyolítottak le mindent, ezért már sikerült az átigazolási tárgyalások utolsó szakaszába jutni, már csak az utolsó simításokat végzik. A jó hír az, hogy a korábbi 40 millió ellenére, információink szerint 32.5-34 millió euró közötti lehet a végső átigazolási összeg”