Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,23 Ft
Euró
385,74 Ft
Font
451,34 Ft
Bitcoin
71,073 $

Már több mint 200 új koronavírus-beteg köthető a koreai éjszakai klubhoz

Lehet, hogy Dél-Koreában is elkezdődhetett a pandémia második hulláma, miután egy lehetséges gócpontot fedeztek fel.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Május 9-én azonosították azt az Itaewon kerületben található szöuli szórakozóhelyet, ahonnan tömegesen érkeztek a pozitív koronavírus-tesztet produkáló emberekről szóló jelentések. Egészen pontosan 201 személynél derült ki, hogy elkapták a kórokozót.

Miután a hatóságok tudomást szereztek az esetekről, a bankkártyák használatából és a mobiltelefonokból származó adatok segítségével kinyomozták az összes potenciális kontaktust. Azóta a felderített gócpontban több tízezer emberen hajtották végre a mintavételezéseket. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Incshon városában az egyik beteg egy érmével működő karaoke-szobában énekelt, ahová később két középiskolás is betévedt. Mindketten elkapták a vírust és a családjaikat, valamint a hozzátartozóikat is megfertőzték. A koreai metropoliszban ezért lezárták az összes ilyen szolgáltatást nyújtó helyet.

66 incshoni iskolát zártak be tegnap és online folytatódik a diákok számára az oktatás, mivel a helyi epidemiológusok egyelőre vizsgálják a fertőzés forrását.

Mindeközben az egyik tegui középiskolában hazaküldték az összes diákot, miután ma reggel egy diák koronavírus-tesztje pozitív lett.

Februárban robbant be a pandémia Dél-Koreában, Tegu számított a kitörés epicentrumának. Az első eseteket a Sincsondzsi vallási csoporthoz kötötték, akik a vírus terjedését elősegítő szertartásokat tartottak.

A kutatók rájöttek, miért kevésbé fogékonyak a gyerekek a COVID-19 fertőzésre:

https://liner.hu/egy-ujabb-kutatas-bizonyitja-a-gyerekek-koronavirussal-szembeni-ellenallokepesseget/

Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje napi szinten szembesül a budapesti helyzettel.