Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,22 Ft
Euró
401,73 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,408 $

Három harminc éven aluli is életét vesztette az elmúlt 24 órában, köztük egy 14 éves lány is

Koronavírus-fertőzés következtében életét vesztette egy 14 éves kislány is az elmúlt 24 óra folyamán, ezzel ő vált a járvány legfiatalabb áldozatává Magyarországon.

...svg content...Nyíregyháza, 2021. április 3. Ápolók Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány kitörése óta 22 966 honfitársunk vesztette életét a fertőzés szövődményeiben, legfőképpen idősek vagy krónikus betegek. Ennek ellenére most már mindennapra jut legalább egy olyan halálos áldozat, aki még fiatalabb korát élte, amikor a vírus elvette életét.

Az elmúlt 24 óra folyamán három magyar állampolgár is volt, akit tragikusan fiatalon vitt el a vírus – derült ki a koronavirus.gov.hu naponta frissülő halotti nyilvántartásából. Egy 23, egy 26 és egy 14 éves magyar is a járvány áldozatául esett az elmúlt napon.

A 26 éves halálos áldozat egy nő volt, akinél alapbetegségként Down-szindrómát, elhízást és pajzsmirigy betegséget tüntettek fel, amelyek az eddigi tapasztalatok alapján súlyosbító tényezők a fertőzés lefolyása tekintetében.

Egy 23 éves férfi is elhunyt a koronavírus következtében, akinél alapbetegségként skizofréniát és enyhe mentális retardációt tűntettek fel. A legfiatalabb áldozat pedig egy 14 éves kislány volt, akinek esetében asztmát vettek fel a nyilvántartásba, mint alapbetegség.

Az elmúlt 24 óra sajnálatos adatai is megmutatják, hogy a SARS-CoV-2 vírus a járvány jelen szakaszában a fiatalokat sem kíméli. Valamennyi szakértő kiemelte már, hogy a brit mutáns felbukkanásával a fiatalabbak sincsenek biztonságban, ugyanis súlyosabb lefolyású betegséget tud okozni.

A brit variáns okozta Magyarországon ezt a brutális harmadik hullámot is, amelyben már hetek óta benne vagyunk és a korlátozások ellenére érkezett el. Sosem látott fertőzési és halálozási számokat hozott a brit variáns, melynek terjedése most már itthon is a domináns.