Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
401,45 Ft
Font
476,68 Ft
Bitcoin
60,947 $

Eljárás indult egy magyar nő ellen kettős házasság miatt

A nő úgy házasodott meg második alkalommal, hogy közben az első házassága még érvényben volt, amit egy másik országban kötött.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Kettős házasság miatt indult eljárás egy magyar nő ellen, aki 2015-ben Írországban, majd három év múlva Magyarországon is férjhez ment – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a nő 2015 szeptemberében Írországban kötött házasságot egy pakisztáni férfivel. Egy évvel később visszaköltözött Magyarországra, a házasságot viszont nem bontották fel. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Később, 2021 januárjában az írországi férj jogi képviselőjének kérelmére Magyarországon is anyakönyvezték az írországi frigyet. Így derült ki, hogy a nő a korábbi házasság felbontása nélkül 2018 júliusában egy Kecskemét környéki községben ismét házasságot kötött, ezúttal egy magyar férfival.

Orbán Viktor bejelentései: június elején már 7 millió beoltott lehet Magyarországon, csak írásbeli érettségi lesz

A büntetlen előéletű nővel szemben az ügyészség próbaidőre felfüggesztette az eljárást, mivel a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését. A második házasságkötés érvénytelenítéséhez pedig az ügyészség keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz.

Forrás: MTI