Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,87 Ft
Euró
401,42 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
61,769 $

Budapesten majdnem 30%-kal kevesebb fertőzöttet regisztráltak egy hét alatt, Müller Cecília részben bizakodó

Van némi ok arra, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos is bizakodjon, mert egyes területen lényegesen kevesebb az új fertőzött egyik hétről a másikra.

...svg content...Fotó: Budapest, 2021. április 6. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái fertőtlenítik a budapesti Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola épületét 2021. április 6-án. Március 16. és április 6. között 59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének fertőtlenítését végezték el, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi - az óvodások és a diákok fertőtlenített intézményekbe térhessenek vissza. MTI/Bruzák Noémi
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A területi érintettséget tekintve elmondhatjuk azt, hogy hazánkban 3122 település érintett, ahonnan a fertőzéseket azonosították. Ez az összes település 99%-a, ami azt jelent, hogy az egész ország területén mindenütt jelen van a vírus.

Az összes települést tekintve 16%-nyi fertőzöttet a főváros területén azonosították, ez Pest megyében 14%, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintegy 6%, és Zala megyében diagnosztizálták változatlanul a legkevesebb új esetet, ami 2%-ot jelent. Soron kívül Szijjártó Péter bejelentette, további magyar állampolgárokat menekítenek ki Libanonból

Ugyanakkor ezen a területen nőtt a fertőzöttek száma, miközben korábban ez a megye jellemzően a legkevésbé fertőzött megyékhez tartozott. Ez 1% volt, ami most már 2% körül mozog. Ha egyes megyéket önmagukhoz hasonlítjuk, akkor a megelőző héthez képest a fertőzöttek száma a legnagyobb számban Baranya megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Zala megyében nőtt.

Baranya megyében ez 15%-ot jelentett, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3%-ot, míg Zala megyében további 1%-kal nőtt a fertőzöttek száma. További 17 megyében és a fővárosban is csökkent a fertőzöttek száma az előző héthez képest.

A magyar adatok is azt mutatják, nincs miért aggódni az AstraZeneca oltása miatt

A legjelentősebb csökkentést Vas megyében tapasztaltak (32%), Győr-Sopron megyében ez a szám 31% volt, míg Komárom-Esztergom, valamint Nógrád megyében 29%. Budapesten szintén jelentős a csökkenés, ahol 27%-os a visszaesés.

Müller úgy fogalmazott, hogy ezek a számok bizakodásra adnak okot, és a harmadik hullám platófázisát talán már elértük, de azt még nem lehet megmondani, hogy ez a szakasz meddig fog tartani.