Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
453,95 Ft
Bitcoin
64,245 $

Gulyás Gergely szerint akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani április végéig

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy véli, a keleti vakcináknak köszönhetően e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani, s kijelentette, nem lát komoly kockázatot az iskolák április 19-i nyitásánál.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A parlamenti ülésen Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kifogásolta az iskolák nyitását, ugyanis a pedagógusok még csak az első adag oltásukat kapták meg, a képviselő szerint pedig a kormány ezzel a lépéssel veszélyezteti a tanárok egészségét.

Gulyás Gergely erre reagálva azt mondta, a pedagógusok beoltásáról az Operatív Törzs döntésének megfelelően döntöttek, s kiemelte, az amerikai gyógyszerhatóság már kijelentette, hogy például a Pfizer oltóanyaga már az első oltás után is megfelelő védelmet biztosít. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Gulyás kijelentette, „az élet folyamatossága sokkal inkább biztosítható akkor, ha az iskolák április 19-én megnyitják a kapujukat”, majd jelezte, mivel az első oltást követő két-három héten belül alakul ki a védettség, nem látja komoly kockázatát az iskolák újranyitásának.

Az ATV azt írja, Burányi később ismét megkérdezte a minisztert, hogy miért nem kezdték meg a szociális dolgozók soron kívüli oltását, Gulyás annyit reagált, a lelkészek és a pénztárosok is „sokakkal találkoznak”, konkrétumot azonban nem osztott meg az üggyel kapcsolatban.

Gulyás Gergely kijelentette, véleménye szerint a keleti vakcináknak köszönhetően van esély arra, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudjunk oltani, majd úgy fogalmazott „jól látszik, hogy néhány héten belül mindenki oltáshoz juthat Magyarországon”.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Így startolt el a forint hétfő reggel

Nézzük meg közelebbről, hogyan kezdte a napot a forint hétfő reggel, a hét első napján a devizapiacon.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.