Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,880 $

A Manchester City csak Messi szavára vár

Pep Guardiola és a klub vezetése készek minden követ megmozgatni, hogy az argentin sztár náluk folytassa nyártól.

Lionel Messi | Forrás: FC Barcelona / Twitter
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Barcelona elszánta magát arra, hogy a csapatnál tartsák Lionel Messit. Az argentin szerződése 85 napon belül lejár és a Manchester City kész is arra, hogy alternatívát nyújtson neki. Sőt, már tavaly nyáron bejelentkeztek érte, miután bejelentette távozási szándékát, ám az akkori elnök, Josep Maria Bartomeu a hétszázmilliós kivásárlási záradék lobogtatásával hamvába fojtotta a tárgyalásokat.

Messi nem akart harcba keveredni a Barcával emiatt, míg a City egy 50-70 millió közötti összeg kifizetésével számolt, tekintve, hogy csak egy éve volt a játékosnak szerződéséből. Pep Guardiola továbbra sem tett le azonban arról, hogy viszontlássa egykori kedvencét, a City viszont csak akkor mozdul, ha a hatszoros Aranylabda-győztes távozni akar, erről pedig még nem döntött. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Manchesterben már dolgoznak az ajánlaton, amivel magukhoz csábítanák, úgy azonban nehéz tervezni, hogy ezek a tervek elsősorban attól függenek, el tudják-e hozni Messit Barcelonából. Guardiolának egy csatár is kell a már biztosan távozó Sergio Agüero helyére és egy középpályást is kell igazolniuk.

A City úgy számol, hogy Messi játéka kicsit sem romlik a következő két évben és nagyon vonzó ajánlattal akarják rábeszélni, hogy vágjon bele ebbe a kihívásba. A Marca szerint egy kétéves szerződést fognak elétenni, ami után mehet levezetni Amerikába.

A csapatnak azonban hatalmas tolakodásra kell számítania, amennyiben valóban távozik a sztár Spanyolországból. A PSG az egyik ilyen rivális, akiknél Neymar és Kylian Mbappé jövőjének bizonytalansága miatt bonyolultabb a helyzet. A Citynek azonban már eleve egy versenyképes csapata van, ami csak erősödni fog a nyáron.