Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Már 157-re emelkedett a súlyos áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma

Brutális időjárás csapott le Délkelet-Ázsiára vasárnap, mely katasztrofális földcsuszamlásokat és áradások indított el.

...svg content...Waiwerang, 2021. április 6. Munkások felállítanak egy elektromos távvezetéket tartó póznát az indonéziai Adonara-szigeten pusztító földcsuszamlás után, Waiwerang településen 2021. április 6-án. Az előző napi heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban többtucatnyian életüket vesztették, sokan eltűntek, emberek ezreit evakuálták. MTI/AP/Ricko Wawo
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Seroja nevű trópusi ciklon következtében utakat torlaszolt el a törmelék, több helyen áramkimaradásokkal küzdenek és még mindig borzalmas időjárás uralkodik a térségben, mely nehezíti a mentést-

A trópusi vihar nagyon súlyos áradásokat és földcsuszamlásokat indított el, mely a kisebb közösségeket gyakorlatilag maga alá temette, sártól hemzsegő területekké változtatta. Az érintett helyszíneken ráadásul rengeteg fa is kidőlt, mely infrastrukturális problémákat is okozott. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Ez leginkább Indonéziát és Kelet-Timort érintette érzékenyen, ahol már 157-en meghaltak, többen még eltűntként vannak nyilvántartva és nagyon sokan vesztették el otthonukat. Az indonéz hatóságok például 70 ember után kutatnak még, de a hatalmas törmelékhegyek miatt ez rendkívül nehézkesnek bioznyul.

Mint a The Guardian is arról beszámolt, az indonéz katasztrófavédelem 130 halálos áldozatról számolt be az ország területéről, míg jóval kisebb szomszédjuknál, Kelet-Timornál a halálesetek száma 27-re tehető.

Több ezer otthon elpusztult a ciklon következtében és több mint 10 ezer embernek kellett menedéket keresnie. Az indonéz katasztrófavédelem ráadásul úgy kalkulál, hogy az elkövetkezendő néhány napban még lehet hasonló időjárással számolni.

Indonézia közismerten kitett a természeti katasztrófáknak, a 125 milliós lakosság közel fele él olyan helyen, amely kiemelten kockázatos a földcsuszamlások szempontjából. A szigetvilág egyes részein gyakoriak a cunámik és a földrengések is, a vulkanikus tevékenység sem elhanyagolható.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.