Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,35 Ft
Euró
389,38 Ft
Font
452,03 Ft
Bitcoin
62,305 $

A hajnali budapesti kórháztűzben egy 73 éves beteg életveszélyesen megégett

A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik rendőrt például enyhe füstmérgezéssel látták el, és összesen közel 40 embert kellett kikísérni a kórház földszintjéről.

Budapest, 2021. április 6. Mentők és tűzoltóautók a fővárosi Szent Margit Kórházban, ahol tűz volt az egyik kórteremben 2021. április 6-án. A III. kerületi Bécsi úti egészségügyi intézmény egyik kórtermében a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren. A nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, tűz ütött ki a Szent Margit Kórház egyik kórtermében kedd hajnalban. Azóta újabb információk láttak napvilágot, és kiderült, hogy a tűzesetnek van egy súlyosabb sérültje.

A police.hu közleménye szerint a III. kerületi járőrök az elsők között értek a helyszínre, és az égő kórteremből Ondó Dénes és Pénzes János törzsőrmesterek egy 73 éves beteget hoztak ki, aki az elsődleges adatok alapján életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Soron kívül Orbán Viktor új helyettes államtitkárt nevezett ki

Az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el, míg a tűzoltók és a rendőrök összesen 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről. A tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre.

Az Ökumenikus Egyház szerint visszaélhetnek a gyónási titokkal

Úgy vélik, a gyónási titok és a kánonjog visszaélésszerű használata lehetőséget biztosíthat néhány papnak a gyermekbántalmazási ügyek eltussolására a most tárgyalt törvényjavaslat alapján.