Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,424 $

Így néz ki a húsvét lezárásokkal koronavírus-járvány idején Magyarországon

Üresek a korábbi években megtelt szállodák és turistacélpontok, a szervezők sorra mondják le a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeket.

Hajdúdorog, 2021. április 4. Görögkatolikus pap megszenteli a húsvéti ételeket a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyház előtt lévő közúton 2021. április 4-én. A koronavírus-járvány miatt idén a hívek a kocsijaikban hagyták a megszentelésre szánt ételeket és a pap ott szentelte meg azokat. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Igaz, hogy a húsvéti programok megrendezését felfüggesztették Hollókőn, és elmaradt a szokásos locsolkodás is, nagypénteken mégis sokan ellátogattak a kis faluba.

Az ATV riportja szerint polgárőrök és rendőrök közösen ügyelik a rendet, illetve biztosítják a turisták védelmét azzal, hogy megfékezik a nagyobb csoportok kialakulását, és ellenőrzik, hogy mindenkin legyen maszk. Soron kívül Négy csecsemőt találtak egy fagyasztóban, mégsem emelnek vádat az anya ellen

„Azt gondoljuk, hogy nagyon sokan eljönnek. Mai nap is már ötszáz autót parkoltattunk le. Segítünk az embereknek az eligazításban. Felhívjuk a figyelmet az egészségügyi szabályok betartására, és ezt rendőrséggel közösen négy napon át vállalta helyi polgárőr egyesület és a szécsényi rendőrkapitányság emberei” – mondta Szabó Endre, a Hollókői Polgárőr Egyesület elnöke.

Az ATV stábja mindössze a tulajdonossal találkozott az egyik zalakarosi szállodában, mivel a hotelben egyetlen vendég sem tartózkodott.

2020 novembere óta a szálloda szinte teljesen zárva tart, az üzleti vendégek száma olyan alacsony volt ebben a közel félévben, hogy nem is volt érdemes kinyitniuk a komplexumot, mivel nem érte meg.

Kőszegi Anikó üzemeltetési igazgató elmondta, elkészültek a felújításokkal, és bár egy-egy egyéjszakás vendég érkezett a zárva tartás ideje alatt is, mégsem volt kifizetődő számukra az újranyitás.