Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Egy harminc éves férfi is elhunyt az elmúlt 24 órában

A koronavirus.gov.hu által vezetett nyilvántartásból kiderült, hogy az elmúlt 24 óra folyamán egy 30 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata, akinek ráadásul nem volt ismert alapbetegsége.

...svg content...Illusztráció/MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, a pénteki nap folyamán 242 koronavírus-fertőzött vesztette életét, javarészt idős és krónikus betegek, mint szinte minden egyes nap. A járvány harmadik hulláma során azonban az is rendszeressé vált, hogy mindennapra jut legalább egy aggasztóan fiatal áldozat.

Az elmúlt 24 óra folyamán egy 30 éves fiatal esett áldozatául a járványnak, akinek esetében pláne aggasztó, hogy nem volt ismert alapbetegsége. Ez sem először fordul elő, hogy egy fiatal úgy veszíti életét a koronavírus szövődményeiben, hogy nem volt krónikus beteg. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Magyarországon borzalmas járványügyi helyzetet idézett elő az először Nagy-Britanniában érzékelt „brit variáns” néven elhíresült vírusmutáció. A brit variáns indította el a harmadik hullámot is, mely minden eddiginél súlyosabb számokat hozott.

A halálozás például kétszáz felett stabilizálódott, az elmúlt hét során nem volt olyan nap, hogy 200 alá ment volna a napi halálos áldozatok száma. A legrosszabb nap során 304 koronavírus-fertőzött hunyt el, ám a kórházakon továbbra sem látszik enyhülni a nyomás.

A brit variáns következtében ráadásul Magyarország a második helyre került a 100 ezer főre levetített halálos áldozatok tekintetében, csak Csehország előz meg minket, ahol szintén a különböző variánsok okoznak pokoli állapotokat.

Magyarország esetében annyi pozitív hír viszont mindenképpen van, hogy európai viszonylatban is kiemelkedően halad az oltási programunk, és akár a jövő héten elérhetjük a 2.5 milliomodik beoltottat, mely után megkezdjük a fokozatos nyitást.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.