Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Automatikusan nyíló arcmaszkkal tennék biztonságosabbá az éttermi étkezést

A koronavírus-járvány okán elrendelt egészségügyi óvintézkedések sokakból kihozták a kreativitást, és vannak, akik megoldásaikban komoly pénzt is látnak.

Cool

Szabó Kata

Szerkesztő

Utóbbiak közé tartozik Asaf Gitelis, az Avtipus Patents and Inventions alelnöke, a Reuters-nek számolt be nem éppen hétköznapi találmányukról. Az izraeli feltalálók ugyanis egy olyan szájmaszkot készítettek, amely egy kar megnyomásával kinyílik, hogy a résen az étel könnyedén bejuttatható legyen. Nagyon bonyolult dolgokra azonban nem kell gondolni, a megoldás hasonló elven működik, mint a kerékpárokon a fék, annyi különbséggel, hogy a kar meghúzásakor itt nem összezárásról, hanem szétnyílásról van szó.

Mindez azonban csak a jelenlegi állapot, a maszk később akár automatikusan is kinyílhat majd, ha érzékeli, ha az evőeszköz közelít felé – már persze, ha viselőjét nem zavarja, hogy eközben képletesen a népszerű Pac-Man játék szereplőjének bőrébe kell bújnia. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Gitelis szerint az étel bejuttatása után a maszk automatikusan bezáródik majd, ha azt érzékeli, hogy az evőeszköz távolodik, a folyamat pedig az étel elfogyasztásáig folyamatosan ismétlődik.

A tervek szerint a „szerkezet” néhány hónapon belül piacra kerülhet, ára pedig a gyártás költségeitől függően 290-900 forint körül lehet.

Bár Magyarországon jelen pillanatban már csak a vendéglátóegységek alkalmazottai számára kötelező a maszkviselés, vannak országok, ahol még nem tartanak itt, így adott esetben akár még piacképes is lehet az ötlet.

Címlapkép: illusztráció

Eközben úgy tűnik, a hazai turizmus a vártnál hamarabb régi fényében tündökölhet:

https://liner.hu/a-belfoldi-turizmus-a-vartnal-akar-hamarabb-is-helyreallhat/

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.