Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,88 Ft
Euró
387,86 Ft
Font
450,50 Ft
Bitcoin
62,971 $

Orbán Viktor csendben megkapta a második oltását is

A miniszterelnök február 28-án egy közösségi médiás posztban tudatta a lakossággal, hogy megkapta az első adag koronavírus elleni oltását, s mint at sejteni lehetett, idővel a másodikra is sor kerül majd: erről azonban nem posztolt a miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar kormányfő a Savkat Mirzijojev üzbég államfővel folytatott tárgyaláson Taskentben 2021. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Orbán Viktor február 28-án kapta meg az első adag koronavírus elleni oltását, a kínaiak által kifejlesztett Sinopharm-oltóanyagból, melyről videót és képet is közzétett Facebook-oldalán.

Mivel az oltóanyagot két külön dózisban kell beadni, az előzmények okán várható volt, hogy ismét egy közösségi médiás posztból értesülünk a második oltásról, ám ez végül elmaradt. Soron kívül Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A 28 napos időintervallum március 28-án járt le, így tehát a miniszterelnöknek vasárnap kellett megkapnia a második dózist. A második oltásról azonban végül nem került ki beszámoló, ezért a 24.hu megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy a kormányfő végül hozzájutott-e a második adagoz is, Havasi Bertalan pedig szűkszavúan, de lényegretörően azt válaszolta, hogy: „Igen.”.