Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,40 Ft
Euró
392,59 Ft
Font
464,39 Ft
Bitcoin
55,252 $

Koronavírus – évtizedek óta először zárták le a hegymászók előtt a Fudzsit

A Japán fő szimbólumának számító hegyet a COVID-19 kórokozó intenzív terjedése miatt júliustól kezdődően nem lehet meglátogatni.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Sizuoka prefektúra hatóságai elmondták, a négy fő útvonalból hármat teljesen blokád alá helyeznek a nyári hónapokra, ami így korlátot szabhat a kötelező turistaszezonnak is, mivel a vulkanikus hegycsúcs az egyik legkedveltebb kirándulóhelynek számít nemcsak a helyiek, hanem a külföldiek körében egyaránt.

Azután jött a döntés, hogy a határos Jamanasi prefektúra bejelentette, hogy kitiltják a koronavírus-járvány idejére a hegymászókat a Fudzsira vezető ösvényekről. Az utak mellett lévő, általában pihenőhelyként szolgáló faházak szintén zárva tartanak majd egész nyáron. Soron kívül Kína támogatja, hogy minél nagyobb számban jöjjenek Magyarországra a kínai turisták

„Az utakat ezen a nyáron, egészen pontosan július 10-től szeptember 10-ig le fogjuk zárni. Azért kényszerültünk erre, hogy megállítsuk a koronavírus terjedését.”

mondták az illetékesek az AFP-nek.

1960 óta először született ilyen drasztikus döntés az UNESCO Világörökségének részeként is számon tartott hegy kapcsán. Európához és az Egyesült Államokhoz képest Japán egyelőre jól kezeli a pandémiát – a 16 ezer azonosított COVID-19 fertőzött közül eddig 744-en hunytak el.

Múlt héten több lazítást is érvénybe léptettek a távol-keleti szigetországban, azonban a veszélyhelyzet még a Tokióhoz és Oszakához hasonló nagyvárosokban ugyanúgy fennáll. Jelenleg Hokkaidó szigetét érintette a legérzékenyebben a koronavírus-járvány.

Közben nyugati szomszédunknál ismét enyhítettek a szabályozásokon:

https://liner.hu/majus-vegen-a-szallodak-is-kinyitnak-ausztriaban/

Orbán Viktor Kínából üzent

A magyar kormányfő Kínába utazott a békemissziója keretén belül, hogy személyesen találkozzon az ottani elnökke.