Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,374 $

Hónapokig tartó útfelújítások jönnek Budapesten

A BKK igazgatósága elfogadta a XIII. kerületi Göncöl utca útépítési közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így hamarosan elindulhat a felújítás a nyertes kivitelezővel.

...svg content...Sajóbábony, 2020. július 7. Felújított úttest Sajóbábonyban a Magyar falu program keretében megvalósult fejlesztések átadásának napján, 2020. július 7-én. MTI/Vajda János
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A XIII. kerületi Göncöl utcában várhatóan nyár elején indulhat az útépítési rekonstrukció, miután lezárult a közbeszerzési eljárás, és a felek aláírták a kivitelezési vállalkozási szerződést – olvasható az Infostart tudósításában.

A felújítandó szakasz északi részén átépítik a Göncöl utca–Újpalotai út–Szekszárdi utca csomópontot. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, és a jelenlegi csomóponttól dél-nyugati irányba való eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás már egy egyszerű útcsatlakozás lesz. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Zöldszigetet is szűkíteni fognak, ezáltal az elsőbbségi viszonyok is egyértelművé válnak, az átalakítás a kerékpárosokon kívül a gyalogosoknak szintúgy kedvezni fog a BKK sajtóközleménye szerint.

A Göncöl utcában jelenleg a várakozóhelyek jobb oldalán, a szegély mellett, a parkolósáv menetirány szerinti jobb oldalán helyezkedik el a kerékpársáv. A felújítás után a parkolók kijelölése a szegélyek mellé kerül, a kerékpársávot a forgalmi sáv és a parkolósáv között alakítják ki.

A Göncöl utca korszerűsítése a tervezett bruttó 1,153 milliárd forint helyett 643,5 millió forintból kivitelezhető, a közbeszerzési eljárást a Colas Út Zrt. vállalat nyerte meg.

A nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért a beruházásában több jelentős útfelújítás is várható az idén. Az újbudai Péterhegyi úton és a rákospalotai Deák utcában tavasszal indulhat a rekonstrukció, míg az újpesti Rózsa utcában nyár elején.

Amennyiben sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontban körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

Verőcei hajóbaleset: kishajókkal és drónokkal folyamatosan keresik az eltűnteket, a túlélő férfi súlyosan megsérült

Friss információk érkeztek a Verőcénél történt halálos balesetről.