Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Reagált a Goldman Sachs vezérigazgatója a túlhajszolt elemzők panaszaira

David Solomon elmondta, „nagyon komolyan veszi” a felmérést, amelyben junior elemzőik fizikai és mentális állapotuk romlásáról vallottak.

...svg content...Illusztráció
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója megtörte a csendet a múlt héten kiszivárgott, junior elemzők által írt riportról, mely embertelen munkakörülményeket tárt fel, mondván, „nagyon komolyan” veszi a panaszokat.

Vasárnap este küldtek szét a bank 34000 dolgozójának egy előre rögzített üzenetet, melyben Solomon további lépéseket ígér a kiszivárgott előadásban felvetett problémák megoldására. Ezeket a diákat újonnan felvett elemzők készítették, többek között azt állítják, hogy száz órás munkaheteket kell dolgozniuk és feljebbvalóik bántalmazása mentális és fizikai egészségükre is hatással volt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Guardian idézi a vezérigazgató üzenetét egy leiratra hivatkozva: „Gondolom sokan láttatok egy elemzőcsoportunk által készített előadást, amit a menedzsmentnek szántak munka-szabadidő egyensúlyukról. Ezt mind én, mind az igazgatóság nagyon komolyan vesszük.

A panaszokat itt foglaltuk össze, de már 2015-ben fény derült arra, milyen problémák rejlenek a cégnél, miután 22 éves elemzőjük, Sarvshreshth Gupta arra panaszkodva, hogy heti száz órát dolgozik, gyakran egész éjszaka, önkezével vetett véget életének.

Solomon elmondta, a távmunka miatt újoncaik „újfajta kihívással” néznek szembe és elismerte, egyes tagok úgy érzik, 24/7-ben elérhetőnek kell lenniük. „Ez nem könnyű és keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk ezen.” A vezérigazgató hírhedt ellenzője az otthoni munkavégzésnek, azt „rendellenesnek” tartja, amit amint lehet, helyre kell hozni.

Solomon a szabad szombat szabályának megerősítésével (ez kimondja, hogy egyes dolgozók péntek este 9-től vasárnap reggel 9-ig nem lehetnek az irodában), az új alkalmazottak felvételének gyorsításával és a túlterhelt csapatok megsegítésére belső átszervezéssel igyekszik elejét venni a kimerültségnek.

Sokan attól tartottak, a 13 junior bankárt megbüntethetik, amiért szót emeltek a munkakörülményeik miatt, Solomon üzenetében pontosan arra kérte alkalmazottait, hogy álljanak elő, amennyiben problémáik vannak.

„Ez esetben remek döntés volt, hogy az elemzőcsoport a menedzsmenthez fordult. Olyan munkahelyet akarunk, ahol az emberek szabadon beszélhetnek aggályaikról, úgyhogy mindenkit arra biztatunk, amint lehet, beszéljenek a vezetőikkel. Ha valami probléma van, nyugodtan kérjenek segítséget.”

Zárásként azért Solomon jelezte, a tény, hogy annyi dolguk van, hogy a bankárok ennyire elfoglaltak, jó dolog: „A következő hónapokban is lesznek alkalmak, hogy kimerültebbeknek érezzük magunkat, mint mások, de mindenki emlékezzen: amennyiben hajlandóak vagyunk pluszmunkát bevállalni ügyfeleinkért, még ha úgy is érezzük, hogy a határon vagyunk, annak komoly hatása lesz a teljesítményünkre.”

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.