Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
64,143 $

Elhalasztották életmentő műtétjét covid-járvány miatt, belehalt a komplikációkba

Életét vesztette egy fiatal, rákos férfi, miután orvosai sorra halasztották el életmentő beavatkozását ahelyett, hogy megoperálták volna, mondván, koronavírus-járvány van, ezért nem tehetnek semmit.

Budapest, 2020. február 28. Veseműtétet végeznek laparoszkópiás eljárással a "Minimál invazív eljárások az urológiában XI." címmel a 11. alkalommal megrendezett nemzetközi szakmai kurzus keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2020. február 28-án. MTI/Máthé Zoltán
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nottinghamshire-i Adrian Rogersnek tavaly áprilisban kellett volna átesnie egy vastagbélműtéten, a procedúrát azonban elnapolták, mert úgy ítélték meg, kockázatos a férfit egy helyiségbe zárni koronavírusos páciensekkel.

A folyamatos halasztások végül addig folytatódtak, hogy a 46 éves férfi állapota fokozatosan leromlott, 2021 februárjában pedig örökre távozott az élők sorából – olvasható a BBC riportjában. Soron kívül Újabb gyanúsítottja van a halálos Árpád hídi gázolásnak

Rogersnél 2018 júliusában diagnosztizáltak az onkológusok negyedik stádiumú vastagbélrákot. Összesen 52 kemoterápiás kezelésen esett át, mire a tumor operálhatóvá vált, ekkor áthelyezték a férfit a Manchesteri Királyi Kórházba.

Ekkor elmondták neki, hogy sajnos nem tudnak vele foglalkozni a koronavírus-járvány miatt, ezért jobb, ha hazamegy. Rövid idő alatt semmissé vált a hosszadalmas terápia eredménye, ugyanis újabb 20 tumor jelent meg a szervezetében.

Ezeket a daganatokat már nem lehetett operálni, családjának pénze sem maradt a további kemoterápiákra, ezért adománygyűjtést szerveztek Rogersnek az interneten, ahol elég sokan támogatták is komoly összegekkel a férfi felépülését.

A történet azonban nem happy end-del végződött, a férfi ugyanis a rákos elváltozások szövődményeként kialakult májelégtelenségben február 27-én elhunyt. Felesége, Amanda nem bírta megemészteni a történteket, úgy gondolja, ha férje időben megkapja a szükséges kezeléseket, még ma is élhetne.