Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,59 Ft
Euró
391,22 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,805 $

Kétmillió forintos bírságot kaphat, aki külföldre megy nyaralni

Nagy-Britanniában 5 ezer fontos pénzbírsággal sújthatják azokat, akik engedély nélkül útra kelnek, és karantén ideje alatt külföldi országokat látogatnak meg.

Fotó: Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár hétfőn hivatalosan is véget érhetnek az otthonmaradással kapcsolatos szabályozások az Egyesült Királyságban, Boris Johnson miniszterelnök egyelőre nem beszélt arról, tervezik-e a lezárások meghosszabbítását.

Miközben kitavaszodik, és egyesek már útnak indulnának, illetve beterveznék nyaralásaikat, a kormányfő figyelmeztetett, jobban teszik, ha óvatosak maradnak, mivel a jelenleg érvényben lévő vészhelyzeti jogszabályok alapján megbüntethetik azokat, akik elhagyják az országot. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Következő héttől kezdődően egy új, speciális rendeletnek köszönhetően bárkit pénzügyi szankcióval sújthatnak, akik megszegik a szabályokat, és átlépik Nagy-Britannia határát – írta a BBC hírportál.

A külföldi utazásokhoz köthető korlátozásokat leghamarabb május 17-én oldhatják fel, ehhez viszont az kell, hogy a vakcinációs program továbbra is a jelenlegi tempóban folytatódjon.

A kormányfő bejelentése sokkal korábban történhet meg, és akár már április 12-én döntés születhet arról, mi legyen azokkal az emberekkel, akik nyaralni készülnek, illetve el szeretnék hagyni az Egyesült Királyságot.

Az Imperial College London professzora, Neil Ferguson, aki egyben a kormány szakmai tanácsadója is, a brit közszolgálati rádiócsatorna egyik műsorában elmondta, azt javasolja mindenkinek, hogy a tavaszi kiruccanások helyett inkább a nyári szezont tervezzék meg, hiszen addigra már jelentősen enyhülhet a járványhelyzet.