Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Nem bírják lelkileg a nővérek a járványhelyzet megpróbáltatásait

A Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke elmondta, az önkéntesek toborzása sem a legjobb ötlet, mivel nincs idő a laikusok megfelelő betanítására.

Budapest, 2021. március 11. Farczádi Gyöngyvér asszisztens a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagját készíti elő oltáshoz a Dél-pesti Centrumkórház oltópontján 2021. március 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ATV-nek adott interjújában Eisenhauerné Fördős Andrea ápolónő közölte, sok nővér pszichésen nem bírja már a koronavírusos betegek ellátásával járó terhelést.

Az alelnök a túlfeszített helyzetben nem tartja segítségnek az önkéntesek toborzását, szerinte ugyanis ők is leterhelhetik a rendszert, mivel a betanításukra jutó 3-4 óra szinte alig elég valamire. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

„Egy műszak 12 óra, a betegszám miatt 2-3-szor tudnak a dolgozók kivetkőzni, egyhuzamban 3-4 órát védőfelszerelésben dolgoznak” – magyarázta Eisenhauerné Fördős Andrea.

A munkában a pihenőidő 30-40 percében kevesebb a nővér, továbbá az ápolónő úgy látja, heti 40 óra helyett gyakran 60-70 órát húznak le munkahelyükön az egészségügyi dolgozók, ami tarthatatlan tempó.

Eisenhauerné hozzátette, sok átirányított dolgozó olyan helyekről jön, ahol nincs annyi súlyos állapotbán lévő beteg, ezért lelkileg nem bírják, ezért le kell őket néhány nap múltán cserélni.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.