Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,26 Ft
Euró
389,04 Ft
Font
453,23 Ft
Bitcoin
63,577 $

A kereszténységgel való egyenjogúságért folytatnak jogi harcot a sátánisták az Egyesült Államokban

A Sátánista Templom nevű deklaráltan ateista egyházközösségnek körülbelül 300 ezer tagja van az Egyesült Államokban, és jelenleg a vallásszabadság frontján vívnak jogi harcot, nem titkolt céljuk szerint azért, hogy a kereszténységgel egyenjogúan kezeljék őket.

Illusztráció/MTI/Czimbal Gyula
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az egyház, amely egyszerre hirdeti az empátiát és a „sértegetés szabadságát”, most hét pert indított összesen különböző államokban, amelyek útján egyenlő bánásmódot követelnek a keresztény csoportokkal.

Lucien Greaves, az egyház egyik társalapítója a Bloombergnek mintegy panaszkodóan úgy nyilatkozott, hogy az emberek általában kinevetik őket, amikor meghallják, hogy ugyanolyan bánásmódot követelnek egy sátánista jelképnek, mint a tízparancsolatnak, de szerinte ez egyáltalán nem mindegy, ugyanis ez az ügy már az amerikai identitásról is szól: Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

„Az nem fér meg egyszerre, hogy magunkat a vallásszabadság nemzetének hirdetjük, miközben egy bizonyos vallási szempontot preferálunk. A vallásszabadság nem arról szól, hogy csak bizonyos fajta nézetekre érvényes”

A Sátánista Templom egy Texasban indított perében például azzal érvel, hogy az abortusz szabályozása terén egyes rendelkezéseket – mint azt, hogy a nőnek előírják, hogy ultrahangot készíttessen és köteles megtekinteni az eredményt – minősítsenek alkotmányellenesnek, amennyiben a közösségük valamelyik tagjára alkalmazzák, ugyanis ez nem összeegyeztethető a hitvallásukkal.

Arizonában azért indítottak pert, hogy a városi tanácsokban az ő imáik is elhangozzanak az imádkozások során, míg a Bostonban indított perükben azzal érveltek, hogy a zsidó és muszlim imák jelentősen felülreprezentáltak az imádkozás során.

Minnesotában annak érdekében indítottak pert, hogy sátánista szobrot emeljenek, amely ígéretük szerint „nyíltan sátánista, de ízléses” emlékmű lenne. Arkansasban pedig a tízparancsolatot ábrázoló szobor mellé akarnak állítani egy Baphomet-szobrot, érvelésük szerint ezt is azért terelték jogi útra, mert sérti a vallásszabadságot, hogy csak az egyik nézőpont került preferálásra.

Az állami hatóságok viszont nem igazán veszik komolyan a Sátánista Templom követeléseit, szerintük rendkívül „átlátszóak” az egyház próbálkozásai, és azzal is megvádolták őket, hogy a „trollkodás frontvonalává” váltak.

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.

Sztrájkkal tiltakoznak a RAI olasz közszolgálati televízió dolgozói

Munkabeszüntetésbe kezdtek hétfőn a RAI olasz közszolgálati televízió munkatársai, tiltakozva a költségvetés-csökkentés, a munkavállalói jogok helyzete és a politikai befolyás ellen.

Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete által közzétett jelentés szerint jelentős áremelkedés tapasztalható a világpiacon, különösen a növényi olaj, a hús és a gabona esetében.