Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

Kiderült, a járvány kezdete óta hány magyar egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Illetve azt is tudni, hogy jelenleg hány olyan egészségügyi dolgozó van, akik fertőzöttek, így pillanatnyilag nem dolgozhatnak.

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 21. Erdélyi Tiborné asszisztens átadja egy nőnek a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első oltásáról szóló igazolást a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 21-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az operatív törzs keddi sajtóeseményén elhangzott egy olyan kérdés is, hogy jelenleg hány koronavírus-beteg egészségügyi dolgozóról tudnak. A kérdésre Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt.

Müller a válaszában egy olyan adatot közölt, mely a világjárvány egészére terjed ki, tehát a kezdetek óta az összes igazolt fertőzött 1,4%-a volt egészségügyi dolgozó. Ők voltak azok, akik elsőként megkaphatták az oltásukat. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Jelenleg 285 fő aktív pozitív személyt tartanak nyilván. „Természetesen egy is sok, főképpen ebben az őrületesen nagy terhelésben, ami van.” – mondta Müller, hozzátéve, hogy az időközben már lezajlott egészségügyi dolgozók oltása rendkívül sokat segített.

Orbán Viktor egyértelművé tette, mi az a pont, amíg nem tud kinyitni Magyarország

Ők már védettek, és biztonságban dolgozhatnak a koronavírus-betegek között. „Nagy valószínűséggel és tömegében védetten tudnak dolgozni, biztonságban a koronavírusos betegek ellátása során.” – tette hozzá Müller.

Új tanulmány erősítette meg a sötét anyag létezését

A Kaliforniai Egyetem Irvine csapata által vezetett friss kutatás erős bizonyítékokat szolgáltat a sötét anyag létezésére.