Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Az Európai Gyógyszerügynökség áprilisban Oroszországba látogat

Mihail Muraškó orosz egészségügyi miniszter hétfőn közölte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) képviselői április 10-én Oroszországba látogatnak majd.

Kecskemét, 2021. március 22. Az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni védõoltás elsõ adagját készíti elõ oltáshoz Fodor Andrea orvos a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 22-én. MTI/Bús Csaba
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Európai Gyógyszerügynökség a hónap elején elindította az orosz Szputnyik V vakcina folyamatos felülvizsgálatát, hogy kiderítsék pontosan milyen hatékonysággal bír az oltóanyag és mennyire biztonságos annak alkalmazása.

Az EMA tisztviselője ebben a hónapban felszólította az EU-tagországokat, hogy tartózkodjanak a Szputnyik V nemzeti szintű jóváhagyásától, miközben az ügynökség felülvizsgálata folyamatban van. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Az EMA közleményét az orosz elnök „furcsának” nevezte és azt mondta, mivel az oltás önkéntes alapon működik, senkit sem kényszerítenek arra, hogy az oroszok által kifejlesztett oltóanyagot használják.