Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

A világ egyik legnagyobb szenzorát kaphatja meg a Xiaomi vadonatúj készüléke

Március végén hullhat le a lepel a kínai gyártó csúcskategóriás mobiljáról, amelybe a Samsung masszív ISOCELL GN2 szenzorát szerelhették.

...svg content...Fotó: Tech Bluff
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha hihetünk a szivárogatóknak, akkor a hónap végén esedékes bemutató során egy olyan mobiltelefonnal rukkolhat elő a Xiaomi, melynek kamerája a piacon lévő összes okoseszköz szenzorát nevetség tárgyává teheti.

Na jó, talán ennyire becsmérlően nem kellene fogalmazni más gyártók készülékeiről sem, azonban a Xiaomi Mi 11 Ultra GN2 szenzorát látva még a laikusok is elképedhetnek, hogyan tudtak egy ilyen profi kamerát beszerelni egy farzsebbe szánt vékony telefonba. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az 1/1.12 colos GN2 az idei mobilfelhozatal leghatalmasabb szenzora lehet, feltéve, ha igaznak bizonyulnak a szivárogtatók feltételezései. A Samsung nagyobb, 1,4 mikrométeres pixelekkel tervezte meg az egységet, így bár csupán 50 megapixeles felbontást kapott, mégis sokkal élesebb fényképeket lehet vele készíteni.

A 4:1 pixelaránynak köszönhetően verhetetlen teljesítményre lesz képes a Mi 11 Ultra, ami legfőképpen alacsony megvilágítottság és gyenge fényviszonyok mellett fog megmutatkozni, melyen a Dual Pixel Pro autofókusz-rendszer egyaránt segíthet majd.

A Mi 11 Ultra és Mi 11 Pro egyaránt megkapja a 48 megapixeles periszkóplencséket is, amellyel 120-szoros digitális zoomot lehet elérni, ami gyakorlatilag ötszörös optikai zoom erejével ér fel. A harmadik kamera egy 48 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, melyet ultraszéles lencsével láttak el.

Habár a Mi 11 Ultra és a Mi 11 Pro készülékek közel állnak ahhoz, hogy hivatalosan is bejelentésre kerüljenek, a Xiaomi egyelőre még egyetlen ízelítő keretében sem emlékezett meg a rajtról, ám mivel csupán néhány nap maradt hátra márciusból, így a bemutató már nem lehet messze.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.