Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kikötötték és éheztették kutyájukat, súlyos pénzbírságot kaptak

Állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat egy 26 éves férfi és egy 28 éves nő ellen, akik méltatlan körülmények között tartották kutyájukat.

...svg content...Fotó: ugyeszseg.hu
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A terheltek 2020. évben huzamosabb ideig köröstarcsai házuk udvarán, annak hátsó részén úgy tartották az 5 éves, közepes termetű, oltatlan és chip nélküli kan kutyát, hogy azt állandó jelleggel egy földbevert forgó vasrúdhoz láncolták, számára külön házat, menedéket sem biztosítottak – írta az ugyeszseg.hu.

Az állatot rendszertelenül etették, itatták, így a kutya alultáplált volt, a testsúlya nem érte el a fajtársai súlyának a felét. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

A megfelelő gondoskodás súlyos fokú elhanyagolása, a tartós ivóvízhiány és elmaradt élelmezés veszélyeztette az eb testi épségét, alkalmas volt az állat maradandó egészségkárosodásának vagy pusztulásának okozására, a tartási körülmények pedig különös szenvedést okoztak a számára.

A terheltek az eljárás során a kutyáról lemondtak, azt mezőberényi állatvédők vették gondozásukba.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit az előkészítő ülésen történő beismerése esetén is elzárás büntetésre, míg büntetlen előéletű házastársát közérdekű munka büntetésre ítélje, és kötelezze őket a nyomozás során felmerült, 75.000 forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Békési Járásbíróságon folytatódik.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.