Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Felettesei megszégyenítették, a politikusok ajándékokkal lepték meg a munkahelyén szoptató rendőrnőt

Ajándékokkal halmozták el és támogatásukról biztosító üzenetekkel lepték el azt a kambodzsai rendőrnőt, akit felettesei online megszégyenítettet és bocsánatkérésre kényszerítettek, mert feltöltött egy fotót magáról az internetre, amin a munkahelyén szoptat.

Fotó: Charles Deluvio/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Kambodzsa miniszterelnökének, Hun Sennek felesége 2500 dollárral ajándékozta meg a dolgozó édesanyát, miután botrány robbant ki amiatt, ahogyan a Strung Treng tartomány rendőrségénél szolgáló Sithong Sokhával bántak felettesei. 

A tartomány kormányzója, Mom Saroeun szintén megajándékozta a nőt 125 dollárral, akit múlt héten arra kényszerítettek, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, amiért bemocskolta a kambodzsai nők és a rendőrség hírnevét a szoptatásról készült fotóval – írja a Reuters. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A kambodzsai hatóságokat korábban fokozott vizsgálatnak vetették alá, amiért rendszabályozzák, hogy a nők mit viselhetnek és hogyan viselkedhetnek, ráadásul többen kritizálták a szerveket az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) nők ellen elkövetett erőszak és diszkrimináció megszüntetéséért vállalt elveinek megsértéséért.

Több mint 30 civil szervezet emelt szót a “berögződött kulturális normák” ellen, melyek alapot jelentenek Sokha cenzúrázásához, és számos különböző kormányszerv elítélte a rendőrség eljárását és az édesanyával való bánásmódját. 

A rendőrség azzal próbált meg kihátrálni a helyzetből, hogy azt állították, csak azért büntették meg a nőt, mert szolgálat közben posztolta a fotókat és közzétették a képeket, amelyeken az országos rendőrfőkapitány és a tartományi rendőrfőnök ajándékokat nyújt át Sokhának. 

Az Emberi Jogok Kambodzsai Központjának vezetője, Chak Sopheap elmondta, hogy míg az átadott ajándékok azt sugallják, hogy a rendőrség elismerte az igazságtalan bánásmódot, a Sokha ellen fellépő és őt megszégyenítő tisztviselőket felelősségre kellene vonni és nyilvános bocsánatkérésre kellene őket ítélni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.