Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Az oroszok addig piszkálták a Twittert, hogy sikerült vele kilőni néhány kormányoldalt is

Az orosz médiafelügyelő hatóság bejelentette, hogy le fogják lassítani a Twitter sebességét, mivel a közösségi médiaplatformnak nem sikerült eleget tennie a kormány kérésének, és nem szűrték meg a „nem kívánatosnak minősített” tartalmakat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és török hivatali partnere, Recep Tayyip Erdogan (a képen nem látható) videokonferencia keretében hivatalosan bejelentik a törökországi akkuyui atomerőmű harmadik reaktora építésének kezdetét Moszkvában 2021. március 10-én. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Kreml azt követően kezdett ellenszenvezni a Twitterrel, hogy számos videó megjelent a felületükön az Alekszej Navalnij letartóztatása és bebörtönzése mentén kialakult tüntetésekről, és erőszakos hatósági leszámolásokról. Megígérték: fellépnek a közösségi média cégek ellen, ha nem szűrik meg a tüntetésről készült tartalmakat, amit tüntetésre való felbujtásnak minősítettek.

Az állami médiafelügyelő hatóság, a Roskomnadzor pedig bejelentette, le fogják lassítani a Twitter sebességét, mobiltelefonokon legalább 100 százalékkal, a többi eszközön pedig legalább 50 százalékkal – idézte Vagyim Szubbotint, a Roskomnadzor vezető-helyettesét a TASS állami hírügynökség alapján a CNN. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Szubbotin elmondása szerint ez elsősorban a kép- és videótartalmak transzferei vonatkozik, ezt úgy fogják tudni kivitelezni, hogy közben a személyes üzenetek forgalmát nem fogják korlátozni. Megerősítette: mindenki gond nélkül tud üzenetváltást folytatni a másikkal.

Nem sokkal később azonban az állami RIA-Novosti arról számolt be, hogy miközben elkezdték lassítani a Twitter forgalmát, jó néhány orosz kormányoldal teljesen működésképtelenné vált az ország számos pontján, köztük a Kreml és az orosz parlament hivatalos oldalai is.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem sokkal később egy sajtótájékoztatón fogalmazott úgy, hogy bár tudomása szerint a Kreml weboldalával nincs probléma, de nem zárná ki a lehetőségét a gondoknak, ezért állítása szerint a kommunikációs minisztériumnak továbbította az ügyet.

A minisztérium röviddel ezt követően pedig már – ironikus módon – a saját Twitter oldalán számolt be arról, hogy megtalálták a probléma forrását, ami a Rostelcom-hálózat rosszul működő routereiben volt keresendő.

Később minden weboldal működése helyreállt, ám a Twitterre kivetett szigorításokat továbbra sem oldották fel. Mint Szubbotin is mondta, a közösségi médiaplatformnak ugyanúgy meg kell felelnie az orosz törvényeknek a felhasználók védelme érdekében.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.