Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Érdekes információk derültek ki a magyarok oltási kedvéről

Egy friss kutatás szerint az elmúlt hetekben jelentős mértékben csökkent a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság hazánkban.

Székesfehérvár, 2021. március 15. Beoltanak egy kokárdát viselő férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Ipsos nemrég közzétett közvélemény-kutatásából kiderül, hogy minden korosztályban csökkent a bizonytalanok aránya a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban, azonban még a 40 év feletti résztvevőknél a vakcina irányába nőttek a számok, a 40 év alattiaknál nőtt az oltást ellenzők aránya.

A 24.hu összefoglalója szerint úgy tűnik, hiába csökken a koronavírus-fertőzés következtében életüket vesztők átlagéletkora igen meredeken a járvány harmadik hulláma során, a 40 év alattiak körében az oltásellenesség erősödik. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

A vakcinát elutasítók aránya a 30 év alattiaknál a legmagasabb, 56 százalékos, és csak 32 százalékuk szeretné megkapni az oltást. Ez az 50 év felettiek körében éppen ellentétes arány; az oltást ellenzők fele 40 év alatti, nemi különbségek azonban nemigen vannak. 

Azzal, hogy az oltási sorrend felállításában az egészségügyi dolgozóknak kell előnyben részesülnie, a legtöbb magyar egyetért. Az orvosokkal, ápolókkal szemben a rendőrök, a postai dolgozók, a tömegközlekedésben dolgozók és az élsportolók nem népszerűek az első helyen beoltandók listáján. 

A kutatássorozat március eleji eredményei szerint a fiatal felnőttek nem csak az egészségügyben, de az oktatásban és egyéb állami intézményekben dolgozókkal, valamint a náluk idősebb korosztályokkal szemben is előzékenyek az oltási sorrend tekintetében

– mondta el Földes Annamária, az Ipsos járvánnyal kapcsolatos kutatássorozatának vezetője.

Hszi Csin-ping egyedi autóval érkezik Magyarországra, a kínai őrezred fogja védeni

Most először jár Magyarországon a kínai elnök a hivatalba lépése óta.

Nem tudni, felépül-e az Eb-re a magyar válogatott most megműtött védője

Műtéten esett át Fiola Attila, a Fehérvár FC és a magyar labdarúgó-válogatott védője, ám felépülési ideje egyelőre ismeretlen, így bizonytalan, hogy részt vehet-e a közelgő Európa-bajnokságon.