Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,715 $

Fagyizásért is megbüntethetik a Balatonon üdülő turistákat a rendőrök

Balatonfüreden fokozott ellenőrzést tartanak az egyenruhások, különösen a partszakaszon.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Azok, akik nem hordanak maszkot vagy közterületen ételt-italt fogyasztanak, komoly pénzbírságra számíthatnak. Mivel sokan töltik majd a március 15-i hosszú hétvégét nyaralójukban, ezért intenzívebben fogják ellenőrizni az embereket, hogy betartják-e a korlátozásokat.

A Balatonfüred.hu hírportál információi alapján bár egyes szolgáltatók nyitva lesznek, csakis elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot és italt. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Mivel közterületeken mindenhol kötelező a maszkviselés, ez egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt ételt vagy fagyit nem lehet közterületen elfogyasztani, ez a cselekedet ugyanis szabálysértésnek minősül, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen fogják ellenőrizni az üzleteket is, nem lehet például könyöklőket és padokat kihelyezni, továbbá figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvásárolt ételt nem fogyaszthatják el helyben, csakis otthon vagy autójukban.

A hosszú hétvége során fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a városban, a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, utána meg is bírságolhatják.

A legutóbbi kormányrendelet értelmében március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések léptek érvénybe, a hatóságoknak ezen utasítás szerint szükséges eljárniuk.

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.