Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,91 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
451,13 Ft
Bitcoin
70,095 $

AstraZeneca: nincs bizonyíték, hogy a vakcinától alakultak volna ki vérrögök

A brit-svéd AstraZeneca pénteken kijelentette, az általuk fejlesztett koronavírus-vakcina biztonságos, és nincs arra bizonyíték, hogy attól alakultak volna ki vérrögök egyes betegeknél.

...svg content...Budapest, 2021. március 11. Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltópontján 2021. március 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Oxfordi Egyetemmel közös fejlesztésben készült vakcinát több ország, köztük Dánia, Norvégia és Izland is felfüggesztette, miután több betegnél felmerült, hogy vérrögök alakultak ki náluk az oltás beadását követően.

Ausztriában és Dániában ráadásul rejtélyes halálesetek köthetők az AstraZeneca-vakcina beadásához, ám az osztrák esetnél kijelentették a hatóságok, hogy nincs összefüggés az oltóanyag és a halál bekövetkezése között. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Most az AstraZeneca szóvivője jelentette ki közleményben, hogy 10 millió ember adatát elemezték végig, és nem találtak arra bizonyítékot, hogy bármelyik demográfiában vagy országban megnövekedett volna a tüdőembólia vagy a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázata az oltóanyag hatására.

A szóvivő hozzátette: nemhogy magasabb, hanem pont hogy alacsonyabb a valószínűsége annak, hogy ilyen és ehhez hasonló események alakulnak ki a beoltottak körében, ha a lakosságban fellelhető arányokhoz viszonyítjuk – idézte az NDTV.

A sérelmezett AstraZeneca-tételből 17 Európai Uniós országnak szállítottak, ám az OGYÉI a tegnapi nap folyamán kijelentette, hogy Magyarország nem kapott ebből a szállítmányból, amely a gondokat okozza.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.