Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Szerdán kapnak választ a fővárosiak, hogy enyhítik-e a korlátozásokat

Magyarországon az elmúlt 24 órában 21 új koronavírus-fertőzöttet, és 8 halálesetet regisztráltak, így az összes megbetegedések száma 3284-re nőtt, míg a halálos áldozatok száma jelenleg 421-re tehető, emellett 958 ember felépült a betegségből.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Ha demográfiák szerint vizsgáljuk a haláleseteket, akkor láthatóan az idősebbeket sújtja hazánkban is a leginkább a járvány, a 421 halálos áldozatból 198 a 80 év feletti korosztályból került ki. Az életük teljében lévő 30-39 közötti korosztályban „csak” 3 haláleset történet. A fertőzöttek szempontjából még fontosabb adat, hogy a 18 éven aluliak közül mindösszesen 67-en lettek betegek, nagyrészük már meggyógyult.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília kihangsúlyozta, hogy folyamatosan figyelik a járvány terjedésének a lefolyását, és optimista az egyre kevesebb regisztrált új fertőzött kapcsán. Úgy fogalmazott, Magyarországon az egész világhoz képest sikeresen kezelik a járvány, és a korlátozások szerinte sikeresnek bizonyultak. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A hétfői szokásos tájékoztatón Kiss Róbert azt is elárulta, hogy a jelenleg hatósági karanténba került 10 955 személy közül már 378 ember vállalta, hogy letöltenek egy telefonos applikációt, amelyen keresztül a hatóságok nyomon követhetik, hogy az érintett személy betartja-e a karanténra vonatkozó szabályokat.

A legtöbb fertőzött jelenleg Pest megyében és Budapesten található, emellett minden negyedik elhunyt idősotthonból kerül ki. A kérdések során azt is elárultak, hogy szerdán egy kormányülésen döntenek arról, enyhítik-e Budapesten és Pest megyében a korlátozásokon.

Eközben a miniszterelnök szerint jelentősen csökkenhet majd a magyar gazdaság a járvány következtében:

https://liner.hu/orban-szerint-komoly-gazdasagi-visszaesesekre-szamithatunk/

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.